Camuweb.006_0

Wie zijn wij

ONZE KRACHT ZIT IN HET SAMENSPEL VAN VAKMENSEN.

VOORBELDEN:

Yvette:

“Onze kracht zit in het samenspel van vakmensen, onder het motto dat twee meer weten dan één. Door samen te werken met een team van specialisten, kunnen wij over de juiste kennis en vakmanschap beschikken op het gebied van bijvoorbeeld verlichting, materiaalbewerking, zakelijke projecten, e.d.”

November 2021
Het wordt weer vroeg donker..

Bij de wisseling van zomertijd naar wintertijd merken we hoe belangrijk licht voor ons is. Goede verlichting is zo bepalend in het interieur. Men kan het nog zo mooi hebben in huis, maar als de verlichting niet klopt valt alles in het niet… Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van lampen? In ieder geval is een goede balans tussen functionele -en sfeerverlichting belangrijk. Echter algemene stelregels hiervoor zijn moeilijk aan te geven, omdat iedere woning namelijk anders is. Ter info en als korte checklist voor bij je thuis geef ik je hierbij een korte uitleg van de soorten verlichting en waar ze voor dienen.

Daglicht - vooral nu in deze tijd van het jaar merken we welke belangrijke invloed natuurlijk licht heeft in ons interieur. Welk soort ramen heeft je woning? Hoeveel licht komt er naar binnen? Wil je zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen laten komen dan zul je hierbij in de keuze van raamdecoratie rekening mee moeten houden.

Algemene verlichting - ook wel basisverlichting genoemd. Die lampen die je aandoet bij binnenkomst in een ruimte, die de ruimte helemaal verlichten. Spots worden hiervoor het meest gebruikt in combinatie met een dimfunctie, zodat je de sfeer kunt bepalen. Functionele verlichting - verlichting waarbij je kunt werken, lezen, koken. Kortom lampen die je werkplek verlichten. Of bijvoorbeeld voor het uitlichten van kunst. Deze verlichting heeft er tegenwoordig ook vaak de functie van sfeerverlichting bij gekregen. Met de nieuwste LED lampen die ook dimbaar zijn kun je de juiste lichtsterkte bepalen. Zo kunnen de lampen boven je eettafel naast heldere lichtbronnen om de krant bij te lezen ook de gezellige sfeermakers zijn tijdens een etentje.

Sfeerverlichting - om gezelligheid te creëren, de juiste sfeer neer te zetten. Er is veel aan het veranderen op het gebied van verlichting en de trends. Er worden steeds meer natuurlijke materialen gebruikt zoals bijvoorbeeld verschillende houtsoorten, wol, stoffen. Ambachtelijk gemaakte lampen met prachtige designs en nieuwe technieken zorgen voor een enorme keuze. Veel ontwerpers kiezen er tegenwoordig voor om ‘lampenfamilies’ te maken, dus van een bepaald design niet alleen een vloerlamp maar tevens een tafellamp, hanglamp, wandlamp. Zo kun je de armaturen mooi op elkaar afstemmen en de gewenste verlichtingstijl, -sfeer en -balans creëren.

Welke lampen waar? Elke ruimte heeft een andere functie en bijgevolg zijn de eisen aan verlichting anders. Het is belangrijk voor iedere ruimte het onderscheid te maken tussen de algemene verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Tevens is vandaag de dag duurzaamheid en energiezuinigheid heel belangrijk. En de ontwikkeling op het gebied hiervan gaat zo snel en goed dat er voor iedere toepassing goede mogelijkheden zijn voor zuinige en duurzame LED alternatieven.

Zoals je ziet, niet zo eenvoudig, de juiste lampen voor je huis uitzoeken, maar oh zo belangrijk! Kun je hulp hierbij gebruiken, wil je eens sparren, bel of mail me dan gerust. Laten we samen eens een lichtje laten opgaan…

 

Oktober 2021
Oktober = woonmaand

Wij bereiden ons voor op de wintermaanden. De zomerspullen worden opgeborgen en binnenshuis gaan we het gezellig maken. Oktober is dan ook dé maand waarin nieuwe trends en alle nieuwigheden op interieurgebied bekend worden gemaakt. Om ons te inspireren, te informeren en te enthousiasmeren.

Als je met plannen loopt om het één en ander in je interieur te gaan veranderen, dan word je rond deze tijd van het jaar extra getriggerd. Maar hoe pak je dit vervolgens aan? Ga je de woonboulevard af of blader je het ene na het andere woonmagazine door. De kans bestaat dat je daar wel door geïnspireerd kan worden maar de vraag is hoe je dit vervolgens gaat toepassen in je eigen omgeving. En ben je eigenlijk wel zo'n trendvolger of maak je liever je eigen trend? Dat is één van de eerste vragen die ik stel bij een intakegesprek en meestal krijg ik als antwoord:'ik maak graag mijn eigen trend'. Maar hoe? Want vaak ziet men door de bomen het bos niet meer in de jungle van interieurland.

Wat dan goed helpt is: een plan maken! Een plan dat je helpt om goede keuzes te maken, je te behoeden voor te snelle en foute aankopen, waarmee je je budget in de gaten houdt en waarmee je uiteindelijk dát interieur creëert dat écht bij je past. Waarin jouw wensen worden vertaald naar jouw eigen trend. Hiermee kan ik je goed helpen! Want inrichten, dat is wat ik doe. En met een plan! Dat kan verschillen van een uurtje sparren over bijvoorbeeld de geschikte meubels tot het maken van een volledig interieurontwerp, en alles daar tussenin.

Gaan we samen jouw trend maken? Ik help je graag. Bel of mail mij voor een gratis intakegesprek.

  • KIWI INTERIEUR DESIGN, VAN ONTWERP TOT INRICHTING (2)
  • Add a little bit of body text (4)-1

KIWI INTERIEUR DESIGN

BEEKSTRAAT 39

6231 LE  MEERSSEN

TEL +31 6 55 208 155

INFO@KIWI-INTERIEUR-DESIGN.NL

KVK 60404337